abonati-va la strasnic

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Despre mine

miercuri

Betting on Shorts


Inaintea oricarui festival toata lumea isi da cu parerea despre ce film va castiga. Parerea si-o formeaza in urma zvonurilor, palmaresului regizorului, un trailere pe care il vede sau, in cel mai bun caz, dupa un sinopsis sau scenariu. Toate aceste pariuri pe un film se desfasoara in paralel cu festivalurile, dar asta s-a intamplat pana sa apara festivalul international de scurtmetraje Betting on Shorts – More Than an Eurovision of Short Film.

Festivalul are ca tel implicarea publicului mult mai mult in derularea evenimentului. Acest lucru se realizeaza prin invitatia adresata cinefililor de a paria pe filmul ce cred ei ca are sansa cea mai mare sa castige. Betting On Shorts se desfasoara simulatan in 13 orase (Atena, Barcelona, Bucuresti, Instanbul, Londra, Maribor, Napoli, Novi Sad, Paris, Poznan, Stockholm, Thessaloniki si Wiesbaden), iar juriile din fiecare sala de proiectie va alege un castigator. Cine va avea cele mai multe voturi din toata Europa acela va castiga marele premiu in valoare de 500 de lire sterline.

Cei care doresc sa parieze o mai pot face pana vineri dimineata pe site-ul "bettingonshorts.com", iar vineri seara vor putea participa la vizionari (vineri, incepand cu ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Roman). La noi in tara, juriul va fi alcatuit din criticii de film Irina-Margareta Nistor, Andrei Gorzo si regizorul Marian Crisan. Cei care vor fi prezenti in sala vor avea ocazia sa parieze si la fata locului dupa ce vor viziona trailerele filmelor participante. Ei vor avea puse la dispozitie urne in care isi vor introduce votul, iar la sfarsit 10 dintre cei care au pariat pe filmul care este ales de toate juriile din Europa va castiga premii oferite de ICR, UCIN si Metropolis Film. Un premiu special este rezervat si pentru unul din cei care va paria pe filmul ales de juriul din Bucuresti.

Tema editie de anul acesta este “Bani!Bani!Bani!”, iar in competitie este inscris si un scurtmetraj din Romania: “Advertising”, in regia lui Florin Piersic jr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu